9. Februara 2023.

Zbog čega je bolji prženi bijeli luk od svježeg

Kada jedete beli luk, njegova moć je toliko jaka da i posle 24 sata naše telo reaguje na ovu moćnu hranu.

Šta se dešava u vašem telu kada jedete pečeni beli luk:

– 1 sat: U prvom satu beli luk se vari u stomaku i postaje hrana za telo.

– 2 – 4 sata: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala u telu.

– 4 – 6 sati: Metabolizam tela počinje da prepoznaje prednosti belog luka i aktivira proces uklanjanja viška tečnosti i sagorevanja uskladištenih masti u telu.

– 6 – 7 sati: Antibakterijska svojstva belog luka, nakon što uđe u krvotok, počinje da obavlja svoju funkciju protiv bakterija u telu.

– 6 – 10 sati: U ovom periodu hranljive materije su već odigrale ulogu na ćelijskom nivou, štiteći od oksidacije.

– 10 – 24 sata: Nakon varenja (u prvom satu), beli luk počinje proces dubinskog čišćenja u vašem telu, uključujući sledeće procese:

  • – Regulacija nivoa holesterola
  • – Snižava i poboljšava nivo krvnog pritiska
  • – Povećava prirodnu odbranu organizma i jača imunitet
  • – U procesu čišćenja, beli luk pomaže u sprečavanju teških metala iz vašeg tela
  • – Pomaže u poboljšanju čvrstoće kostiju
  • – Beli luk pomaže u otklanjanju umora zbog visoke hranljive vrednosti
  • – Poboljšava atletske sposobnosti
  • – Pomaže dugovečnosti ćelija
  • – Čisti arterije i štiti telo od srčanih tegoba

  • Alo.rs
  • Podijeli vijest na:

    Pretplata
    Obavijesti o
    guest

    0 Komentara
    Inline Feedbacks
    Pregledaj sve komentare