Kada jedete beli luk, njegova moć je toliko jaka da i posle 24 sata naše telo reaguje na ovu moćnu hranu.
Šta se dešava u vašem telu kada jedete pečeni beli luk:
– 1 sat: U prvom satu beli luk se vari u stomaku i postaje hrana za telo.
– 2 – 4 sata: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala u telu.
– 4 – 6 sati: Metabolizam tela počinje da prepoznaje prednosti belog luka i aktivira proces uklanjanja viška tečnosti i sagorevanja uskladištenih masti u telu.
– 6 – 7 sati: Antibakterijska svojstva belog luka, nakon što uđe u krvotok, počinje da obavlja svoju funkciju protiv bakterija u telu.
– 6 – 10 sati: U ovom periodu hranljive materije su već odigrale ulogu na ćelijskom nivou, štiteći od oksidacije.
– 10 – 24 sata: Nakon varenja (u prvom satu), beli luk počinje proces dubinskog čišćenja u vašem telu, uključujući sledeće procese:
- – Regulacija nivoa holesterola
- – Snižava i poboljšava nivo krvnog pritiska
- – Povećava prirodnu odbranu organizma i jača imunitet
- – U procesu čišćenja, beli luk pomaže u sprečavanju teških metala iz vašeg tela
- – Pomaže u poboljšanju čvrstoće kostiju
- – Beli luk pomaže u otklanjanju umora zbog visoke hranljive vrednosti
- – Poboljšava atletske sposobnosti
- – Pomaže dugovečnosti ćelija
- – Čisti arterije i štiti telo od srčanih tegoba