27. Jula 2023.

Završnica „Ljeta na Vrbasu“: U nedjelju tradicionalna trka dajak čamaca


Kao završnica 70. po redu tradicionalne manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ u nedjelju 30. jula sa početkom u 17.00 časova na plaži Abacija, biće održana tradicionalna trka dajak čamaca.

Start trke predviđen je ispod Kluba 22, tačnije na dajak pristaništu, a nakon sportske trke u svim kategorijama – juniora, seniora i veterana i ove godine biće izabran najljepši dajak čamac.

Ove godine, manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ koju organizuje Turistička organizacija Grada Banja Luka, a koju svake godine podržava Grad Banja Luka i ove godine ponudila je mnoštvo sadržaja, kako sportskih, tako i kulturno – zabavnih aktivnosti.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ i ove godine je započela koncertom na tvrđavi Kastel“, a  održani su i „Ples pod zvijezdama“ u Parku Petar Kočić, te „Bisokop na otvorenom“ na platou ispred tvđave Kastel, te nezaobilazni skokovi sa Gradskog mosta.

Podsjećamo, Manifestaciju na Vrbasu prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu“. Krajem 70-ih godina, manifestacija mijenja

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare