25. Aprila 2023.

“Završićemo trećim svjetskim ratom”

On je istovremeno izrazio uverenje da Bajden neće osvojiti još jedan mandat.

“Mislim da može da se desi nešto loše. Ova zemlja ima problema, završićemo sa trećim svetskim ratom. Oni pričaju o nuklearnom oružju, a mi imamo osobu koja ne razume šta se dešava. Ukrajina i Rusija se bore i mi smo uvučeni u to. To će biti katastrofa”, izjavio je Tramp u intervjuu za TV kanal Njuzmaks.

Tramp je ocenio da je Bajdenova neuspešna spoljna politika pojačala globalne tenzije i nuklearne razgovore.

“Imate Kinu sa Tajvanom – nikada nisu razgovarali na ovaj način kada sam ja bio predsednik, jer su znali su da ne mogu tako da razgovaraju. Postojalo je nula šanse da bi Ukrajina i Rusija radile ono što rade upravo sada”, istakao je Tramp i dodao da je imao dobre odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koji, kako je ocenio, to nikada ne bi uradio.

Prema njegovim rečima, bezuslovno povlačenje američkih trupa iz Avganistana ukazalo je na slabost Amerike. „Mislim da je to bio najsramotniji trenutak u istoriji naše zemlje i niko nikada nije video ništa slično. Kada Putin pogleda to, kao i svi oni, i predsednik Si, Kim Džong Un, kada pogledaju šta se dešava u Iranu, oni vide slabost”, smatra bivši predsednik SAD. Tramp je ukazao na Bajdenove kognitivne poteškoće i rekao da veruje da najstariji predsednik u istoriji neće osvojiti novi mandat na opštim izborima 2024. godine. On je naveo da mu je teško da poveruje u Bajdenovu kandidaturu, kritikujući ga što je to najavio putem video-snimka, umesto da se uživo obrati naciji.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare