1. Septembra 2023.

Zavirite u unutrašnjost novog Superba i Kodiaqa 

Škoda je otkrila enterijer svojih novih modela, koji će biti premijerno predstavljeni ove jeseni.

Kada je u pitanju enterijer, Škoda se opredelila za moderan izgled, ali uz zadržavanje tradicionalnih vrednosti. Dakle, fizičke komande nisu nestale, već su sada tri glavna točkića “klime” izvedena u tzv. Smart Dial finišu, sa centralno postavljenim minijaturnim ekranima dijagonale 32 mm.

Osim toga, njihova funkcija zavisi od izabranog paketa opreme, tako da pored kontrole ventilacije može uključivati i grejanje sedišta i režime vožnje.

Enterijerom dominira multimedijalni sistem sa ekranom od 13 inča, a vozaču su na raspolaganju i digitalni kokpit promera 10 inča i head-up displej.

Velika inovacija je postavljanje komandi automatskog menjača u novu poziciju iza volana.

Može se videti i da Kodiaq ima panel presvučen kožom na strani suvozača, dok je kod Superba taj deo predviđen za horizontalno orijentisane ventilacione otvore.

Nove Škode dobijaju i “pametne i praktične dodatke” kao što su kišobran u prednjim vratima, četiri USB-C porta, strugač za led itd.

Prodaja ovih modela kreće početkom sledeće godine, a navodno to su poslednji novi Škodini modeli sa konvencionalnim pogonom. Premijera se očekuje u septembru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare