15. Februara 2023.

Zašto su svi ludi za Galaxy Z Fold 4 telefonima?

Naime, kompanija Samsung, iako je napravila i mali preklopni, sa Galaxy Z Fold 4 telefonom srušila je sve stereotipe o preklopnim telefonima. Ovaj model izgleda kao spoj dva telefona, a funkcioniše i otvoren i zatvoren, s tim da kada ga otvorite imate duplo veći ekran i duplo bolju preglednost sadržaja na ekranu.

Unutrašnji ekran je kompatibilan sa Samsung S Pen tehnologijom i pruža dovoljno prostora za bilježenje ili skiciranje ideja.

Samsung Galaxy Z Fold 4 je kao telefon, tablet i računar – sve u jednom. Mogućnost sklapanja ovog telefona otvara nove načine rada na mobilnom uređaju u onome što se zove Flex Mode, jedinstvenoj osobini koja proširuje mogućnosti Galaxy Z Fold 4 na poslu i u pokretu.

U nastavku donosimo nekoliko značajnih karakteristika Galaxy Z Fold 4 telefona.

Video razgovori bez upotrebe ruku

Počnite u načinu rada tableta i otvorite aplikaciju za videokonferenciju, kao što su Google Meet ili Microsoft Teams. Zatim zarotirajte svoj Galaxy Z Fold 4 ulijevo i savijte uređaj tako da preklop bude pod uglom od 90 stepeni. Gotovo nevidljiva prednja kamera trebala bi biti na lijevoj strani ekrana.

Postavite svoj Galaxy Z Fold 4 na ravnu površinu ispred sebe na otprilike dužini ruke i podesite kameru pod željenim uglom. Započnite videopoziv i uživajte u jednostavnosti sastanka licem u lice na mobilnom telefonu bez potrebe da držite uređaj. U kompatibilnim aplikacijama kao što su Meet i Teams, Flex Mode će automatski prilagoditi izgled i korisničko iskustvo.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Multitask na videokonferenciji

Mogućnost da budete na videopozivu bez upotrebe ruku je još moćnija kada unesete Galaxy Z Fold 4 Multi-Active Windows. Prije nego što uđete u Flex Mode za videopoziv, dodajte još jednu ili dvije aplikacije u svoj radni prostor sa Edge Panela. Pregledajte svoj kalendar, prijemno sanduče e-pošte ili dokument za referencu, bez potrebe da pauzirate poziv. Također, možete ukloniti važne tačke u Samsung Notes, što najbolje funkcioniše sa opcionom S Pen za Galaxy Z Fold 4. Željet ćete da se uvjerite da je vaša aplikacija za videokonferenciju u gornjem dijelu ekrana u načinu rada tableta prije nego što rotirate svoj uređaj u pejzažni način rada, a zatim ga presavijete u Flex Mode.

Pratite e-poštu

Zahvaljujući Multi-Active Window u Flex modu, možete držati prijemno sanduče e-pošte otvorenim u jednoj polovini ekrana dok radite u drugoj aplikaciji na drugoj polovini ekrana. Galaxy Z Fold 4 vam omogućava da ručno pišete e-poruke opcionom S olovkom koja napisano automatski prebacuje u tekst prilikom sastavljanja e-pošte dok je uređaj savijen. Prilikom prelaska iz Flex moda natrag u način rada tableta, možete rotirati uređaj udesno za portretni način rada i ispuniti ekran samo svojom aplikacijom za e-poštu tako da možete lako čitati, kucati ili pisati na velikom ekranu od 7,6 inča.

Iskoristite više od kamere vašeg pametnog telefona

Jeste li spremni za potpuno drugačije iskustvo fotografisanja? Otvorite kameru i preklopite svoj Galaxy Z Fold 4 oko 45 stepeni okomito. Vaš aktivni prikaz kamere će se pojaviti na desnoj strani, sa prikazom snimanja na lijevoj, što vam omogućava da uporedite snimke u realnom vremenu i odaberete savršen snimak. Ikona u gornjem desnom uglu aktivira ekran poklopca kako bi se vaši subjekti mogli vidjeti na kameri.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Kada koristite Flex Mode na Z Fold 4 horizontalno – slično kao da ga postavite kao otvoreni laptop – otvara se svijet mogućnosti korištenja bez ruku. Selfiji i grupni snimci se redefinišu pomoću Flex Mode modela Galaxy Z Fold 4, a manevarska sposobnost uređaja djeluje kao vlastiti stativ. Postavite uređaj na bilo koju površinu, omogućite pregled ekrana poklopca za najbolji pogled na ono što želite uslikati, odmaknite se i glasovnom komandom ili pokazujući dlan kameri aktivirajte fotografisanje. Prošli su dani drhtavih snimaka ili mutnih videa zbog držanja uređaja u ruci. Kada snimate fotografiju u pejzažnom načinu rada, možete koristiti i podijeljeni ekran Flex Mode. Ako vam se sviđa ovo podešavanje, možete mu pristupiti u načinu rada tableta klikom na ikonu u gornjem lijevom dijelu ekrana.

Flex with DeX

Nakon što pređete sa telefona na tablet, svoju produktivnost na Galaxy Z Fold 4 možete podići na viši nivo uz Samsung DeX. DeX omogućava Galaxy Z Fold4 bežično povezivanje sa pametnim ekranom vašeg tableta, koji zatim pokreće okruženje nalik računaru na većem ekranu, pružajući punu upotrebu vašeg paketa aplikacija, uključujući Microsoft 365.

DeX ide korak dalje od preslikavanja ekrana za pravo desktop iskustvo. Možete vidjeti svoju videokonferenciju, poruke, telefonske pozive i Multi-Active Windows na velikom ekranu sa funkcijama sličnim računaru, uključujući prevlačenje i ispuštanje, prečice na tastaturi i menije desnim klikom.

Kompanija Samsung je za nove kupce spremila i posebnu ponudu, a važi za sve one koji do 1. aprila 2023. godine kupe Galaxy Z Fold4 ili Z Flip4 telefon, nakon čega dobijaju i promociju 4-mjesečnog besplatnog probnog perioda usluge YouTube Premium.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare