20. Januara 2023.

Zašto sam ja problem, a ne Džordž Kluni?

I dok holivudski glumci, poput Džordža Klunija, dobijaju epitete atraktvnih muškaraca u poznim godinama kojima seda kosa naglašava prirodnu lepotu, holivudske glumice, pak, nemaju takav tretman. Dupli standardi u američkom svetu slavnih su, itekako, primetni, te Endi Mekdauel oštrim rečima seče bilo koje “dobronamerne” sugestije kad je u pitanju seda kosa.

“Moji menadžeri su mi zapravo rekli: “Nije vreme”. A ja sam odgovorila: “Mislim da niste pravu, biću moćnija ako prihvatim sebe”, ispričala je glumica o odluci da se sa sedom kosom pojavljuje u javnosti, piše image.ie.

“Kada sam to uradiila, bilo mi je tako jasno da su moji instinkti bili u pravu jer se nikada nisam osećala moćnijom. Osećam se iskrenijom. Osećam kao da se ne pretvaram. Osećam se kao da prihvatam sebe tu gde jesam. Osećam se prijatno. I na mnogo načina, mislim da je sve to upečatljivije na mom licu. Jednostavno osećam da mi to odgovara”.

Foto: Profimedia

Kao što smo spomenuli, Endi se osvrnula na licemerje koje vlada svetom Holivuda, te je svoju sedu kosu uporedila sa Klunijevom.

“Volimo starijeg muškarca. Volimo muškarce dok stare. Voleo bih da to važi i za starije žene i idemo ka tome ..znate, malim koracima.

Ono što bih želila da svi učinimo jeste da zastanemo i razmislimo kako razmišljamo o zrelim muškarcima i kako razmišljamo o zrelim ženama i da stvarno počnemo da ocenjujemo ono što govorimo i što očekujemo. Moramo! Postoje promene koje je potrebno napraviti za moju i narednu generaciju žena. Samo želim da ljudi razmisle o tome, to je sve”, poručila je Endi koja dodaje da nije manje lepa sa sedom kosom već da je samo drugačije lepa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare