22. Aprila 2024.

Zašto Netfliks otkazuje serije koje volimo?

Iako je Netfliks tokom poslednjih godina izbacio veliki broj serija, mnoge od njih nisu dočekale drugu sezonu.

Primera radi, “The Brothers Sun” mogao je da se pohvali odličnim kritikama, ali serija je otkazana samo nekoliko meseci nakon izlaska.

Serije poput “Ratcheda” imale su najavljene nove sezone, ali one nikada nisu snimljene. Čak ni psihološki triler Davida Finčera, “Mindhunte”r, nije doživeo treću sezonu. To je fanove toliko pogodilo da su prošle godine pokrenuli online peticiju pozivajući kreatore serije da je vrate za još jednu, poslednju sezonu. Peticiju je potpisalo više od 50.000 ljudi.

Ako se pitate zašto se to događa, Netfliks ima način pomoću kojeg odlučuje hoće li seriju da zadrži ili otkaže. Prema Forbes-u, sve zavisi o takozvanoj stopi završetka koja utvrđuje koliki procenat gledaoca seriju odgleda do kraja i, kao takav, može predstavljati vernu publiku koja bi pogledala još jednu sezonu.

Serije koje imaju više od 50 posto dovršenosti imaju veće izglede za obnovu, dok se one koje ne mogu zadržati ni polovinu publike najčešće otkazuju.

Budžet i ukupna gledanost takođe igraju ulogu u konačnoj odluci. Ako je snimanje skupo, serija se podvrgava još višem nivou nadzora od strane onih koji donose odluke.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare