19. Maja 2023.

Zašto Jeep savetuje vlasnicima modela Cherokee da parkiraju svoje vozilo dalje od objekata

Kompanija Chrysler, povlači oko 132.000 SUV vozila Jeep Cherokee zbog električnog problema koji predstavlja opasnost od požara, saopštili su u utorak američki savezni bezbednosni regulatori.

Prema opozivu Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja (NHTSA), kod nekih primeraka modela Jeep Cherokee napravljenih između 2014. i 2016. godine može nastati kratak spoj u modulu električnih podizača vrata prtljažnika koji bi mogao da dovede do zapaljenja vozila, bez obzira da li motor radi ili ne.

Modul prtljažnih vrata na opozvanim automobilima Jeep Cherokee ima slabu tačku koja bi mogla da dovede do curenja vode unutra, navodi se u dokumentima o opozivu, prenosi Cbsnews.com.

Vlasnici opozvanih automobila trebalo bi da parkiraju svoje vozilo van i dalje od objekata, jer bi automobili mogli neočekivano da se zapale, potencijalno uzrokujući povrede ljudi izvan vozila, kao i materijalnu štetu, navodi se u saopštenju.

Kompanija je rekla da radi na rešenju za problem sa električnim podizačima vratima, ali nije dala vremenski okvir kada će popravka biti dostupna.

Očekuje se da će pisma kojim se obaveštavaju vlasnici biti poslata 30. juna 2023. godine. Vozila koja se sada povlače su isti modeli koje je Chrysler opozvao 2015. godine zbog električne korozije uzrokovane curenjem vode u modul.

Vozila popravljena prema prethodnom opozivu i dalje će morati da se odvezu na novu popravku kada budu dostupna.

Fiat Chrysler je saopštio da je počeo da istražuje modul električnih podizača u januaru 2022. godine nakon što je dobio sve više izveštaja o požarima u tovarnom prostoru na modelima iz 2014. i 2015. godine.

Do aprila 2023. godine, Fiat Chrysler je zabeležio 50 slučajeva u vezi sa problemima na modelu Jeep Cherokee, navodi kompanija u svojim dokumentima o opozivu.

Svaki vlasnik vozila koje je obuhvaćeno opozivom, a koji je platio iz svog džepa da bi se problem rešio, može da podnese priznanicu za obavljeni posao i da dobije nadoknadu od strane Fiat Chryslera, navodi se u saopštenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare