11. Augusta 2023.

Zašto jednostavno kad može komplikovano?

Ljudi vole ili mrze izgled novog Forda s indeksom Super Duty. Verovali ili ne, ne izazivaju najveće podele ogromni farovi ili ogromna rešetka – već ugrađena stepenica za pristup sanduku. Neki to smatraju praktičnim, dok drugi misle da to baš bode oči. Na sreću svih kupaca, aftermarket ima rešenje i prilično je jednostavno.

Firma All Out Industries na Floridi razvija komplete za skrivanje stepenica sanduka koji jednostavno popunjavaju i zagrađuju proreze. To su potpuno brizgani plastični komadi ABS koji dolaze ili spremni za farbanje ili su usklađeni sa pikapovima uz doplatu.

„Kada je najavljen Super Duty 2023 i objavljene prve slike, kao i mnoge druge, bili smo razočarani integracijom stepenica sanduka u bočnu stranu sanduka“, rekao mi je Ostin Galit, vlasnik All Out Industries. „Mi ovo vidimo kao žarišnu tačku i (to) zaista uništava linije karoserije.“

Sada, Ford nije prvi koji je ugradio stepenicu sanduka gde se on spaja s kabinom. Chevrolet je to prvi uradio sa Silveradoom HD 2019 i nastavlja da nudi to, što može ili ne mora biti razlog zašto fordovci mrze nove modele Super Duty.

„Došli smo na ovu ideju zbog pravih entuzijasta Forda koji su se tokom godina zaljubili u čiste, uglađene linije karoserije Super Dutyja“, nastavio je Galit.

All Out Industries je napravio 3D model brisanja stepenika sanduka i odštampao prototip koji izgleda da stoji u ravni sa sandukom. Očigledno se pojavljuje sa plastičnim jezičcima, što znači da bi instalacija trebalo da bude super jednostavna.

Dosta vlasnika Super Dutyja se javilo da kažu koliko su oduševljeni ovim, dokazujući da je ovo zaista bolna tačka za ljude. Morate se zapitati da li postoji način na koji bi se spojila oba sveta – i praktičnost stepenika i čistota linija. Kompanija za konverziju Western Hauler je uradila nešto od toga tako što je popunila korak i dodala neku vrstu ploče ispod njega, što je definitivno jedan od načina da se to uradi.

All Out Industries planira da prodaje svoj „izum“ za 300 dolara i komplete usklađene sa farbom vozila za 500-600 dolara. Te cene još nisu finalizovane, ali će biti kada proizvod bude pušten u prodaju kasnije ove godine.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare