10. Juna 2023.

Zašto je Mesi izabrao najgori tim u MLS?

Stiže Argentinac, dolazi najveći od najvećih i to je jedino što je važno u ovom trenutku za klub koji je osnovan 2018, a od 2020. godine se takmiči u MLS ligi iliti u elitnom društvu tamošnjeg fudbala.

Mesi prvi nije verovao da će jednog dana zaigrati za klub od kojeg su starija sva tri njegova sina. Najmlađi Ćiro je doduše rođen iste godine kada je osnovan Inter.

Amerikanci nisu ludi za fudbalom kao Evropljani i ostatak sveta, ali su sve luđi, a Florida i Majami su u tom smislu drugačija sredina, podneblje prepuno Latino Amerikanaca, otud je i zagriženost za “najvažniju sporednu stvar na svetu” drugačije, daleko veće nego u drugim državama SAD.

Fudbal u SAD je u galopirajućoj ekspanziji. Taj trend je zapravo prisutan godinama.

Sama činjenica da je Amerika dobila organizaciju narednog Mundijala (2026), uz to godinama konstantno dovodi neka od najvećih imena svetske scene na svoje terene (Anri, Ibrahimović, Pirlo i ostali) – sada je tu i Mesi, govore u prilog činjenici da Amerikanci imaju sve potrebne adute da privuku zvezde vrhunskog kalibra.

O infrastrukturi kojom raspolažu izlišno je i pričati.

Primetili ste naravno da se iz godine u godinu uvećava broj evropskih klubova sa američkim vlasnicima (poslednji primer Čelsi, u Italiji trećinu klubova drže američke firme).

Novac je, naravno, i u ovoj operaciji bio presudan faktor, mada, u slučaju Mesija, i drugi faktori su jače nego inače, osim finansija, doprineli da završi u “Sunčanoj državi”.

Da je samo do novca, Mesi bi se već sada baškario u saudijskom obilju poput Ronalda i Benzeme, no odlučio se za drugi smer u svojoj prebogatoj karijeri.

Na kraju krajeva, u Majamiju se oseća skoro kao kod kuće, u tom gradu ima nekretninu (apartman na top lokaciji) i već kada je izdvojio silan novac za taj luksuz pre nekoliko godina, mnogima je bilo jasno da planira duži boravak u Floridi.

Debi za novi klub ne bi trebalo da se desi pre jula. Do tada, Inter će morati da se snalazi bez najvećeg pojačanja kako ume.

A trenutno je u velikoj rezultatskoj krizi.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare