22. Maja 2023.

Zašto Balaševići zabranjuju izvođenje Đoletovih pesama

Beba je obrazložila i zbog čega se prodica Balašević suprotstavlja radu tribjut bendova, koji bi izvodili numere Đoleta Balaševića.

– On je to zvao karaoke memorijal. To je bio njegov izraz i rekao je: ne podnosim ovo da vidim! Bilo je situacija kad su neki ljudi s estrade odlazili pa su se pravili ti tradicionalni, jednom izvođeni godišnji koncerti u njihovu čast, a on je govorio: jel’ to opet neki karaoke memorijal? Užasavao se toga, i rekao je sledeću rečenicu: Samo ovo nikad nemojte dozvoliti – otkrila je Beba Balašević.

Iako se zbog borbe za autorska prava i odluke da se stane na put tribjut sastavima koji bi nosili Đoletovo ime, porodica našla na oštrom udaru fanova, Beba je otkrila da je to bila želja autora, baš onoga koga ti fanovi poštuju, pa bi bilo poželjno da se u skladu sa tim ispoštuje i njegova poslednja odluka o tome.

– Mi ništa ne zabranjujemo, samo to ne podržavamo, iz prostog razloga, jer ni on to nije podržavao. Oni koji misle da će se njegova poezija i njegova izuzetnost zaboraviti, zato što njegove pesme neće izvoditi neki tribute bendovi po kafićima, imaju jako loše mišljenje o njegovom pesništvu, ja nemam. Ja sigurno znam, da više niko nikad uživo ne izvede ni jednu njegovu pesmu, da će njegovo pesništvo nadživeti sve nas – rekla je Beba.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare