8. Novembra 2023.

Zastave Palestine u Ligi šampiona: Seltik u ratu sa svojim navijačima, a oni im pokazali šta misle

Iako je škotski velikan već pokušao da natera svoje navijače da prestanu da pružaju podršku Palestini u sukobu sa Izraelom, najvernije pristalice zeleno-belih su nastavile da prkose upravi.

Navijači škotskog Seltika nastavili su da pružaju ubedljivo najveću podršku Palestini od svih navijačkih grupa, naročito onih čiji klubovi se takmiče u Ligi šampiona.

Oni su, uprkos pokušajima kluba iz Glazgova da “uguši” takav način protesta, uspeli da još jednom pošalju snažnu poruku i pruže podršku Palestini u aktuelnom sukobu protiv Izraela.

Navijači Seltika i njihova glavna navijačka grupa “Zelena brigada” već su iskazali podršku Palestini podizanjem velikog broja njihova zastava na utakmici škotskog šampionata, zbog čega je klub odlučio da tim navijačima oduzme sezonske ulaznice.

Ipak, njih to nije sprečilo da na gostovanju protiv Atletika u Madridu ponovo urade nešto slično. Iako je Seltik poražen 6:0, a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, grupa navijača je privukla pažnja unošenjem velikog broja zastava Palestine na stadion “Vanda Metropolitano”.

U britanskim medijima su se čak pojavile i informacije da su ovi navijači u Madridu bili napadnuti dok su nosili pomenute zastave, a osim što ostaje da se vidi kako će teći ovaj “rat” navijača Seltika i uprave kluba, ostaje i da se vidi kako će na sve ovo reagovati UEFA i da li će i kako kazniti velikana iz Glazgova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare