17. Jula 2025.

Zapečeni punjeni krompir

Zapečeni punjeni krompir je naš današnji prijedlog.

SASTOJCI:

  • 8 krompira
  • 250 ml kisele pavlake
  • 250 g šunke
  • 50 g maslaca
  • 100 g šampinjona
  • svježi peršun
  • so i biber

PRIPREMA:

Krompir u kori kuvajte u slanoj vodi oko 40 minuta nakon što voda zakipi.

Očistite šampinjone, narežite ih na ploške i propržite na maslacu. Šunku narežite na kockice od oko centimetra, a peršun sitno nasjeckajte. U posudu sa šunkom dodajte dio peršuna, kiselu pavlaku i propržene šampinjone.

Sve promiješajte da biste dobili nadjev. Kuvani krompir vodoravno razrežite tako da odvojite gornji dio svakog krompira. Dublji dio izdubite kašikom. Izvađeni dio krompira narežite na male komade i ubacite u smjesu za nadjev.

Smjesu začinite, te završno izmiješajte i njome napunite izdubljeni krompir. Na svaki krompir stavite komadić maslaca. Napunjen krompir slažite na pleh obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni oko 20 minuta. Prije serviranja pospite narezanim peršunom.

* Recept preuzet sa stranice “Recepttura”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare