Pečeni paradajz sa bijelim lukom i maslinovim uljem, sve pomješano sa orzo tjesteninom, pestom od bosiljka, a zatim rastopljenim mocarela sirom. Ovo nevjerovatno jelo se priprema u jednoj posudi. Samo pomiješaj, ispeci, jedi i uživaj!
Sastojci:
- 2-3 šolje cherry paradajza
- 3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 češnja bijelog luka, isjeckana
- 1 ljutika, seckana
- 1/3 šolje svježeg bosiljka, isjeckanog
- pahuljice čilija
- so i crni biber
- 500 g orzo tjestenine
- 1 tegla pesta od bosiljka
- 1 1/2 šolje isjeckanog mocarela sira
Priprema:
Započni pečenjem paradajza. Dodaj bijeli luk, maslinovo ulje, so, biber, ljutiku, bosiljak i pahuljice čilija po ukusu. Kada paradajz počne da cvrči (nakon 10 minuta), dodaj orzo tjesteninu (poznata i kao rizoni, oblik kratko rezane tjestenine, u obliku velikog zrna riže), i teglu pesta od bosiljka.
Ultra.ba