Probajte zapečenu piletinu sa carskim povrćem.
SASTOJCI:
- 500 g pilećeg filea
- 400 g zamrznute carske mješavine povrća
- 2 kašičice soli
- pola kašičice bibera
- 1 kašičica mješavine začina
- 1 kašičica karija
- pola kašičice bijelog luka u granulama
- 2 jajeta
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 g kačkavalja
- pola kašičice ljute tucane paprike
PRIPREMA:
Pileći file isjeckajte na kockice. Dodajte kašičicu soli, biber, mješavinu začina, kari i bijeli luk i dobro promiješajte. Piletinu propržite na malo zagrijane masnoće samo par minuta.
Na istoj masnoći prodinstajte mješavinu povrća oko tri minuta, pa sjedinite sa piletinom. Za preliv umutite jaja sa kašičicom soli i kašičicom paprike, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje i narendani kačkavalj.
Prelijte preko piletine i povrća pa dobro promiješajte. Sipajte smjesu u podmazanu vatrostalnu posudu i pecite u rernu zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”
Nezavisne.com