5. Juna 2023.

Zalutala “cesna” nad Vašingtonom podigla lovce F-16 prije nego što se srušila u Virdžiniji

“Cesna” se srušila u saveznoj državi Virdžinija, a na mestu nesreće nisu pronađeni preživeli.

Američka vojska je prethodno pokušala da kontaktira pilota koji nije reagovao i činilo se da “cesna” leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upozan sa slučajem.

Avion je poleteo sa aerodroma u Elizabetonu u saveznoj državi Tenesi, a išao je ka aerodromu “Long Ajlend Mekartur” u Njujorku, koji se nalazi oko 80 kilometara istočno od Menhetna, navedeno je u saopštenju Federalne uprave za avijaciju.

Deluje da je avion stigao do Njujorka, a zatim se okrenuo za skoro 180 stepeni i nastavio let pre nego što je pao.

U avionu bile četiri osobe

Iz policije savezne države Virdžinija potvrđeno je da su u avionu bile četiri osobe i da na mestu pada nije bilo preživelih.

Avion “cesna” koji je pao registrovan je na kompaniju “Enkor Motors” iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za  Vašington post da su u avionu bili njegova ćerka, unuka i njena dadilja.

“Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima iz Federalne službe za civilnu avijaciju” rekao je Rumpel.

Lovci nad Vašingtonom probili zvučni zid

Tokom potere za “cesnom” američki lovci F-16 izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva.

Mnogi su na društvenim mrežama objavili da iznenada osećaju podrhtavanje tla i zidova kuća.

“Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD”, navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare