26. Marta 2023.

Zaharova upozorila: Maloljetni Ukrajinci se suočavaju sa seksualnom eksploatacijom u Evropi

„Usled katastrofalnih problema hiljada maloletnih Ukrajinaca u zemljama Evropske unije, koji se ne rešavaju vec´ se samo pogoršavaju svakog dana, navodna zabrinutost evroatlantista za sudbinu dece koju je Rusija evakuisala iz ratne zone izgleda licemerno i cinično“, napisala je ona na Telegramu.

Ona je navela da se deca „koja su se našla u Evropi nakon ‘evakuacije’ iz Ukrajine redovno suočavaju sa problemima marginalizacije u različitim sferama, pa sve do seksualne eksploatacije i „seks trafikinga“.

Zaharova je podsetila da su takve izjave davali zvaničnici EU, a generalni direktor Državne uprave socijalne zaštite stanovništva u Švedskoj Olivija Vigzel je morala da upozori sve izbeglice da je neophodno da se registruju u Nacionalnoj agenciji za migrante i podvukla da je to potrebno i deca da urade kako ne bi postala žrtve eksploatacije.

Ukazala je i na to kako stoje stvari u Francuskoj, napominjuc´i da se prefekt Žozef Zimet u intervjuu za francuski „Mond“ žalio da ne zna gde da smesti 100.000 Ukrajinaca, od kojih najviše 3.000 radi.

Osim toga, Zaharova je obratila pažnju na situaciju u Nemačkoj, koja je „po zvaničnim podacima primila više od milion Ukrajinaca“, tamo Juvenalne službe aktivno uzimaju decu iz porodica izbeglica, a roditeljima preko suda oduzimaju prava na decu.
„Po pravilu se ovaj organ uplic´e u slučaj nakon dojave porodica u kojima su živeli Ukrajinci. Povod za oduzimanje deteta može biti, na primer, ako je roditelj povisio glas na dete“, zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare