17. Februara 2023.

Zaharova: Rusija podržava Srbiju u odbrani svog suvereniteta, integriteta i državnih interesa

“Rusija podržava Srbiju u odbrani svog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i državnih interesa. U tom kontekstu, Moskva podržava Srbiju po pitanju Kosova, koje treba da bude rešeno u skladu sa međunarodnim pravom i odlukama Saveta bezbednosti UN”, naglasila je ona.

“Mi veoma cenimo izuzetno dobre odnose sa Srbijom i zalažemo se za to da ova saradnja ojača još više, oslanjajući se princip međusobnog poštovanja i uzimanja u obzir interesa obeju strana”, dodala je Zaharova.

Saradnja Rusije i Srbije je strateška i Moskva želi da se ona nastavi i ubuduće, rekla je Zaharova ističući da se 23. februara obeležava 185. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.

“Duhovna bliskost naša dva naroda bila je osnova za razvoj naših odnosa, koje smo gradili na razumevanju i međusobnom poštovanju. Na ovim principima i danas razvijamo saradnju sa Srbijom, koju ocenjujemo kao strateški važnu. Otvorenost i redovni razgovori o najbitnijim temama između Moskve i Beograda glavne su karakteristike naše saradnje”, rekla je portparolka.

Važnu ulogu, kako je dodala, imaju trgovinske i kulturne veze, ali i saradnja na međunarodnoj sceni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare