22. Marta 2023.

Zaharova poručila SAD: Sjetite se operacije Bejbi lift, kada ste odveli hiljade djece iz Vijetnama

“Udarac u vidu divljih, nezakonitih odluka MKS-a pao je na Mariju Lvovu-Belovu. Reč je o deci beskućnicima koja su ostala bez roditeljskog staranja, pa čak i rodbine. To su deca koja ni na koji način nisu zaštićena i koja su bila u zoni borbenih dejstava, koja su dobila pomoć od ombudsmana za decu u našoj zemlji. U svakom njenom govoru je naglašeno da ako se pronađu roditelji, ruska strana će odmah krenuti u akciju”, rekla je Zaharova za radio Sputnjik.

Ona je napravila istorijsku paralelu kada su SAD 1975. godine objavile čuvenu operaciju “Bejbi lift”, tako što su odvele hiljade dece iz Vijetnama, uključujući i bebe, da ih odgajaju na svoj način, ne postavljajući pitanja o dokumentima ili rođacima.

“Odvodili su vijetnamsku decu u Sjedinjene Države. Odsecali su sve korene, nisi im dali priliku da se obrazuju sa poznavanjem istorije svoje zemlje i sa agresijom SAD na Vijetnam. Sve su to radili sa ciljem da dobiju nove generacije ljudi koji bi došli iz Vijetnama, ali vaspitani po američkom modelu sa, kako su verovali u Vašingtonu, ‘pravilno orijentisanim mozgom’. Ovo je užasna operacija”, podsetila je ruska zvaničnica.

Ovo nije čak ni licemerje, zaključila je Zaharova, već globalni pristup Zapada svemu.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare