Zaharova poručila Izraelu: Ukoliko isporučite oružje Kijevu, ono će postati legitimna meta - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova poručila Izraelu: Ukoliko isporučite oružje Kijevu, ono će postati legitimna meta

Nakon što je premijer Izraela, Benjamin Netanjahu u intervjuu za “CNN” saopštio kako Izrael razmišlja o slanju vojne pomoći Ukrajini, oglasili su se i iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije. Potparolka ministarstva Marija Zaharova je izjavila kako bi eventualno oružje iz Izraela postalo legitimna meta ruske vojske.

“Mi kažemo da sve zemlje koje isporučuju oružje Ukrajini treba da shvate da ćemo to oružje smatrati legitimnim ciljevima ruskih oružanih snaga”, rekla je Zaharova.

Tokom brifinga za medije, Zaharova je rekla kako svako dodatno snabdijevanje Kijeva oružjem otežava situaciju na ratištu.

“Svaki pokušaji, sprovedeni ili nerealizovani, za nabavku dodatnog i novog naoružanja, dovešće do eskalacije ove krize. Svi bi trebali biti svjesni toga”, poručila je ruska zvaničnica.

Komentarisala je i proces mobilizacije koji se odvija u Ukrajini.

“Kao metode za mobilizaciju koriste premlaćivanje, zastrašivanje i uznemiravanje. Šta još možete smisliti? Ovo počinje da zabrinjava ljude ne samo u Ukrajini već i u susjednoj Mađarskoj i Rumuniji. Oni su ozbiljno zabrinuti zbog regrutovanja njihovih sunarodnika u Oružane snage Ukrajine. To je prava otmica”, rekla je Marija Zaharova, prenosi “Times of Israel”.

Danas objavljeno

Rusija o nuklearnom oružju u Bjelorusiji: Nadamo se da će NATO shvatiti ozbiljnost situacije

Vanja A

Sjetili se: Eksperti UN traže da se ispita uloga Britanije u porobljavanju Afrikanaca

Vanja A

Skandal u Ambasadi BiH u Jordanu: Potukle se diplomate Bitanga i Škipina

Vanja A

Ostavite komentar