1. Marta 2023.

Zaharova: Odesu i Černomorsk možda koristili za isporuke radioaktivnih supstanci Ukrajini

“Sva ova dešavanja izazivaju zabrinutost, pogotovo jer se sve dešava u neposrednoj blizini Pridnjestrovlja, oko kojeg kijevski režim namerno eskalira tenzije. Takođe ne smemo zaboraviti da su pomenute luke Ukrajine uključene u Sporazum o žitu. Postavlja se pitanje da li se ove luke i humanitarni koridor zaista ne koriste u druge svrhe?”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema njenima rečima, povod za izjavu bile su “informacije koje kruže u ukrajinskim medijima i na društvenim mrežama o isporuci radioaktivnih materijala u luku u Odesi”.

Zaharova je takođe skrenula pažnju na nedostatak komentara o situaciji iz zvaničnog Kijeva.

Načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov prethodno je upozorio da SAD planiraju provokaciju sa toksičnim hemikalijama u Ukrajini, za šta nameravaju da optuže Rusiju.

On je naglasio da je Zapad već isporučio hemikalije u Ukrajinu.

“Dobili smo informacije da je 10. februara 2023. u Ukrajinu (Kramatorsk) stigao voz i da se u jednom od vagona nalaze hemikalije, uz pratnju grupe stranih državljana. Vagon je otpremljen na teritoriju metalurške fabrike Kramatorsk, gde su istovarene hemikalije, pod kontrolom bezbednosne službe Ukrajine i predstavnika ukrajinskih oružanih snaga”, rekao je Kirilov.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare