1. Marta 2023.

Zaharova o podršci Švajcarske kijevskom režimu: Postoje dokazi o odstupanju od neutralnosti

„Nema ugovornih obaveza. Nema prodaje oružja za novac. Postoje isporuke oružja. Neke zemlje to čine jer su ucenjene. Kada se to događa na taj način, to nije povezano ni sa kakvim sporazumima, ugovorima, ekonomijom, prodajom, tržištima. To pretpostavlja divlju paklenu uvučenost kolektivnog zapada u ukrajinski sukob upravo u svojstvu strane u tom sukobu. Švajcarska se potpuno solidarisala sa ovim pristupom, sa ovom politikom kolektivnog zapada”, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Švajcarska nije saopštila da ima posebno gledište, zasnovano na činjenicama, nije objavila da postoje prioriteti koji zahtevaju preispitivanje tog stava. Ona se potpuno politički solidarisala, ocenjuje portparolka.
„Postoji ceo niz koraka u pravcu materijalno-tehničke podrške kijevskog režima. Ne treba zaboraviti i idejnu podršku nacističkoj suštini kijevskog režima. Prema tome, stvarna analiza odstupanja Švajcarske od neutralnosti dostupna je i u prilično detaljnim materijalima samih zapadnih novinara”, istakla je ona.

Ranije je Zaharova prokomentarisala izjavu šefa švajcarske diplomatije Ignacija Kasisa da se u toj evropskoj zemlji održavaju tajni pregovori Rusije i Ukrajine rekavši da Švajcarska ne može biti platforma za dijalog jer je izgubila neutralni status.
Švajcarska se ranije pridružila sankcijama EU protiv Rusije kao odgovor na ulazak ruskih trupa u Ukrajinu. Do 25. novembra, Švajcarska je zamrznula rusku imovinu u vrednosti od 7,5 milijardi franaka (oko 7,94 milijarde dolara).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare