Zaharova o novim otkrićima o "Sjevernom toku": Neka se oglasi Bijela kuća - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Zaharova o novim otkrićima o “Sjevernom toku”: Neka se oglasi Bijela kuća

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova veruje da je Rusija dovoljno govorila o sabotaži na gasovodu, i da je danas, nakon što je američki novinar izjavio da je SAD odgovorna za eksploziju, američka strana pozvana da se izjasni

Danas nakon priznanja američkog novinara Sejmura Herša da su američki ronioci postavili eksploziv ispod “Severnog toka”, a Norvežani ga aktivirali tri meseca kasnije, Marija Zaharova je dobila mnogo pitanja novinara. Ona smatra da je Rusija dovoljno govorila i da je sada red na SAD da izađu sa činjenicama.

Više puta smo iznosili stav Rusije o umešanosti SAD i NATO u sabotažu na Severnom toku, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova na Telegramu i podelila linkove šest slučajeva kada je ruska strana oglašavala svoju poziciju.

Zaharova je napomenula da su SAD krive i da to čak i ne kriju, već se hvale celom svetu namerom da unište civilnu infrastrukturu preko koje je Evropa dobijala ruske energente.

“Redovno smo ukazivali i na to što su Danska, Nemačka i Švedska odbijale da sprovedu otvorenu istragu i protivile se ruskom učešću u njoj. I to uprkos činjenici da je naša zemlja pretrpela ogromne troškove”, dodala je ruska zvaničnica.

Sve ove činjenice sada treba da komentariše Bela kuća, zaključila je.

Američki novinar je danas na svojoj veb stranici pozivajući se na obaveštajne izvore rekao da je naređenje za napad dao lično Bajden, a priprema je vršena čitavih 9 meseci na čelu sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džejkom Salivenom. Ako mu je verovati, ronioci američkih obaveštajnih službi postavili su eksploziv na cevovode tokom NATO vežbi, a u operaciji je učestvovala i vojska Norveške.

RT.

Danas objavljeno

Svijet je upozoren, još jednom: Stiže velika kriza

M.

Srušila se višespratnica u Dohi, spasioci tragaju za preživjelima

M.

Herš otkriva ulogu Šolca u novoj verziji diverzije na Sjevernom toku

M.

Ostavite komentar