23. Augusta 2023.

Zaharova o napadu dronovima: Gonićemo zločince iz Kijeva i zapadne službe

U ovakvim akcijama Kijeva i njegovih NATO pokrovitelja vidimo kukavički pokušaj da se osvete na civilima i infrastrukturi za neuspeh takozvane “kontraofanzive” , rekla je portparol ruskog MSP-a

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova najoštrije je osudila noćašnje napade dronovima na Moskvu navodeći da je reč o terorističkom napadu.  

“Ovakve zločinačke akcije neonacističkog režima u Kijevu, koji je naporima zemalja NATO-a postao instrument konfrontacije sa Rusijom, postaće predmet najveće pažnje organa za sprovođenje zakona Ruske Federacije”, poručila je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

U noći između 22. i 23. avgusta kijevski režim je ponovo pokušao da napadne Moskvu sa tri drona, ujutro 23. avgusta dva puta je napadnuto selo Lava u Belgorodskoj oblasti. U drugom napadu poginula su tri civila, napisala na svom Telegram kanalu i jasno dodala: “Najoštrije osuđujemo ove terorističke akte”.

Takođe, ističe Zaharova, neće biti ignorisana ni uloga specijalnih službi zapadnih zemalja u ovim zločinima, koje ukrajinskim neonacistima obezbeđuju obaveštajne informacije koje pomažu u navođenju ovih dronova.

U ovom kontekstu, ona podseća na let iznad Crnog mora dve američke izviđačko-udarne bespilotne letelice i operativno-taktičkog drona “bajraktar” ​​turske proizvodnje, koji su prikupljali podatke na području poluostrva Krim.

“U ovakvim akcijama Kijeva i njegovih NATO pokrovitelja vidimo kukavički pokušaj u nemoćnom besu da se osvete na civilima i infrastrukturi za neuspeh takozvane ‘kontraofanzive’ i nemogućnost promene situacije na liniji dodira u njihovu korist, uprkos velikoj pomoći Zapada”, zaključuje Zaharova.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare