13. Februara 2023.

Zaharova: Kijev prevazilazi i zapadne učitelje

Pod maskom želje da se popravi katastrofalno stanje u zemlji, nastalo krivicom Ukrajine, Kijev sprovodi otvorenu pljačku, izjavila je Zaharova.

Ona je dodala da se pokrovitelji Kijeva uzalud trude da smisle neku legitimnu formu za prisvajanje ruske imovine. Prema njenim rečima, “eklatantna nezakonitost sopstvenih postupaka nikada nije zbunjivala kijevski režim, on ima na koga da se ugleda“.

“Nacistička Nemačka je takođe aktivno pljačkala, otimajući tuđu imovinu i bogatstvo od evropskih i sovjetskih zemalja. Nije marila za legitimitet. Danas na isti način postupa režim Volodimira Zelenskog. Očigledno je da u zemlji koja je potpuno prožeta korupcijom, gde se pljačka i sve veća zapadna pomoć, čak ni mali deo ukradenih sredstava neće otići za potrebe običnih Ukrajincaka koji su žrtvovani geopolitičkim ambicijama Zapada i pohlepnim težnjama za profitom kijevske elite“, istakla je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju da je 10. februara ukrajinska Vlada usvojila odluku kojom se reguliše prodaja konfiskovane ruske imovine i aktiva.Ukrajinski premijer Denis Šmigalj izjavio je da će dobijena sredstva biti usmerena na obnavljanje energetskog sistema, stambenih objekata i deminiranja teritorije, kao i “mnogo drugih stvari, koje vraćaju nadu u bolju budućnost“.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare