27. Maja 2023.

Zacoe ima savršen body kit za McLaren 650S

Riječ je o tuneru Zacoe koji je pronašao inspiraciju u različitim McLarenovim trkaćim automobilima te je dizajnirao široki body kit za model 650S. Promjene su posebno evidentne nazad gdje je veliko stražnje krilo očigledno pod utjecajem modela M8D Can-Am koji je vozio Bruce McLaren.

Pored toga, stražnji dio automobila je doživio još niz promjena. Zacoe je dizajnirao potpuno novi difuzor za superautomobil, koji ne samo da izgleda sjajno nego i doprinosi aerodinamici. Pažnju privlači i redizajnirani stražnji dio automobila gdje je izduvni sistem na vrhu dizajnirala firma Frequency Intelligence Exhaust, a inspiraciju je pronašla u McLrenu 600LT koji je fokusiran na stazu.

Pogled na profil otkriva nove aerodinamične disk felge inspirisane relijem, kao i proširene prednje i stražnje lukove točkova. Zacoe je pripremio i krilca te ih je postavio iza prednjih točkova, nešto slično kao u slučaju modela 720S GT3X.

McLaren je dobio laganu haubu od karbonskih vlakana, otvore na prednjim blatobranima i prednji lip spojler, baš kao i trkaći 650S GT3

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare