29. Aprila 2023.

Zaboravite na lijekove: Riješite se prehlade uz ono što imate kod kuće

Dobro odabrana kombinacija dodataka ishrani može pomoći vašem telu da se izbori sa neželjenim tegobama što je brže i efikasnije moguće kako biste što pre zablistali u svojoj najboljoj verziji. Bez daljeg odlaganja, evo liste suplemenata koje treba da uzimate svakodnevno da biste ojačali svoj imunitet.

Najbolji dodaci ishrani za jačanje imuniteta

Vitamin C

Vitamin C je tradicionalni borac protiv prehlade i gripa. Dnevna doza ovog moćnog antioksidansa može biti od 500 do najviše 2000 mg. Konzumirajte ga tokom dana, nikako uveče jer može da vas razbudi.

Vitamin D

U poslednje vreme vitamin za sunce postaje sve zanimljiviji ne samo zato što poboljšava zdravlje kostiju već i kao faktor jačanja imuniteta. Uzmite oko 5000 IU nedeljno.

Cink

Cink, jedan od najvažnijih minerala u ljudskom telu, neophodan je za održavanje otpornosti na infekcije i bolesti. Uzimajte ga u dodacima ishrani, do 15 mg dnevno, ali i kroz hranu koja je bogata ovim mineralom (na primer, crveno meso, živina, plodovi mora).

Ehinacea

Ehinacea može pomoći protiv svih upala bez obzira da li su uzrokovane bakterijama, gljivicama ili virusima. Najbolje je uzimati kao tečni ekstrakt ili tinkturu. Prvih nekoliko dana uzimajte 50 kapi 2-3 puta dnevno, a zatim uzimajte istu dozu 1-2 puta dnevno.

Probiotici

Probiotici, tzv dobre bakterije, uspostavljaju ravnotežu u poremećenom odnosu dobrih i loših bakterija, jačaju crevnu floru i poboljšavaju imunitet. Potražite suplemente probiotika koji sadrže bifidobakterije i laktobacile jer stabilizuju mikrofloru u debelom crevu i na taj način utiču na celokupno zdravlje organizma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare