19. Juna 2023.

Zaboravite na futrolu!

Tehnološka kompanija Epl najavila je da će se uskoro na tržištu pojaviti prvi mobilni telefon kome neće biti potrebna futrola. Tajna leži u novom patentu, a “otporne kuglice” štitiće uređaj od ogrebotina i oštećenja i pridavati mu šljašteći izgled.

Tihi luksuz” uskoro će biti dostupan svima sa Epl mobilnim telefonima, ako je verovati informacijama koje su se pojavile. Prema navodima Dejli Mejl, jedna od vodećih tehnoloških kompanija Epl patentirala je otpornu na ogrebotine zadnju stranu telefona za smartfone, čija će površina biti zaštićena od oštećenja ključevima i ostalim oštrim predmetima, zahvaljujući čemu će korisnici moći da zaborave na upotrebu futrola. Budući da ne postoje precizne informacije kada će se prvi ovakav telefon naći u prodaji, ostaje da budemo malo strpljivi.

“Zaštitne kuglice” će u budućnosti štititi telefon od ogrebotina

Prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolažemo, u proizvodnji kućišta mobilnih telefona u budućnosti će se koristiti čvrst hibridni materijal koji će pomoći da gedžeti i pored svakodnevnog korišćenja budu kao novi. Predviđa se da će zadnja strana uređaja biti pokrivena “otpornim kuglicama” koje bi mogle biti izrađene od metala, stakla, keramike i drugih adekvatnih materijala, a prečnik svake zaštitne kuglice biće približno 5 milimetara.

Ove čvrste mikrogranule ne samo da će štititi Ajfone novih generacija od ogrebotina i drugih oštećenja, već će biti i deo njihovog dizajna, a saglasno patentu, svetlost na njima će se prelamati, a kuglice će šljašteti poput dragocenog kamenja. Ipak, još uvek nema pouzdanih informacija da li će moći da se osete pod prstima, ili će poleđina telefona biti potpuno glatka.

Kako navodi Dejli Mejl, ovaj novitet pre svega će biti implementiran u najnovije Ajfon uređaje, a analogni materijali potencijalno će se koristiti i na Ajped i Mekbuk uređajima.

Patentirana i nova narukvica za Epl pametni sat

U februaru ove godine Epl Insadjer preneo je da je kompanija Epl patentirala i novu narukvicu za svoje pametne satove koja će imati elektrohromne funkcije zahvaljujući kojima će korisnici imati mogućnost da samostalno menjaju boju i izgled svog skupocenog aksesoara, kao i podešavaju tekstualne elemente na njima. Izmene dizajna moći će da se podese i u skladu sa notifikacijama koje pristižu, a ovaj novitet još uvek nije ugledao svetlost dana.

RTmagazin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare