21. Septembra 2023.

Za veću bezbjednost pješaka: Sanirane pasarele kod „Kamela“ i na Starčevici

Završena je rekonstrukcija pješačkih pasarela kod “Kamela” na Zapadnom tranzitu i na Starčevici.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je zamjenom dotrajalih materijala, ojačavanjem konstrukcije i završnim radovima ovim objektima vraćen stari sjaj, ali i povećana bezbjednost kretanja pješaka.

Naime, projektom sanacije pasarele kod „Kamela“ izvršeno je uklanjanje postojećeg ispucalog stepeništa, a potom je izrađeno i novo.

Osim toga izvršena je kompletna sanacija rasponske konstrukcije sa svim neophodnim ojačanjima, sanirane su rampe i stepeništa, betonske površine, a urađena je i hidroizolacija.

Kada je riječ o sanaciji pasarele u naselju Starčevica, završeni su primarni radovi na ojačavanju konstrukcije pasarele, čime je produžen vijek ovog objekta, ali i povećana bezbjednost pješaka. Takođe, izvršeno je pjeskarenje i zaštite čeličnih nosača, zamijenjen je gazezeći sloj, a izvršena je i gradnja kanala za odvodnju i neophodna hidroizolacija.

Kako je ranije saopšteno iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, imajući u vidu da proces odustajanja od pojedinih navika u saobraćaju nije jednostavan, u cilju održavanja bezbjednosti saobraćaja na Starčevici  će uz adekvatnu signalizaciju i dalje ostati vertikalna izbočina („ležeći policajac“). O aktivnosti uklanjanja „ležećeg policajca“, javnost će naknadno biti obaviještena.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare