11. Augusta 2023.

Za ubistvo u Atini osumnjičeni Hrvat, Albanac i trojica Grka

Grčka policija je u sklopu velike akcije poslije ubistva navijača AEK-a Mihalisa Kacurija suzila krug potencijalnih direktnih izvršilaca najtežeg krivičnog djela.

Među uhapšenima su trojica Grka od kojih je jedan sa “debelim” krivičnim dosijeom, uz njih i jedan Albanac i jedan Hrvat.

Grčki mediji nastavljaju da prenose sva njima dostupna saznanja o ubistvu koje se dogodilo u ponedeljak kasno uveče u kvartu Nea Filadelfija gde je grupa od 150 naoružanih “Bed Blu Bojsa” napala navijače atinskgo AEK-a.

U žestokom obračunu nožem je smrtno ranjen Mihalis Kacuri.

Od tog trenutka krenula je opsežna potraga za počiniocima ovog zločina, a policija je dosad privela skoro sve izgrednike koji će se u petak prvi put pojaviti na Sudu.

U međuvremenu, pojavila se informacija da je sužen krug potencijalnih ubica.

Grčki mediji pišu kako je policija među uhapšenima njima uspela izolovati pet glavnih osumnjičenih za ubistvo. Među njima su Hrvat, Albanac i tri Grka.

https://twitter.com/hooliganscz1999/status/1689881080810164224?s=20

Grčki portal “Newsit” piše kako su kod Hrvata i Albanca u trenutku hapšenja nađeni noževi na sklapanje na kojima je bila krv.

Oni su zbog toga odmah odvojeni od ostatka uhapšenih u blizini AEK-ovog stadiona. Od trojice Grka dvojica su 27-godišnjaci. Svi imaju debeli policijski dosije, a jedan od njih je ranije koristeći nož počinio pljačku. U pitanju je navodno isti navijač čiji je lokal u četvrtak demolirala grupa nepoznatih počinioca koji su se motorima dovezli do tog kvarta.

Iako nema detalja o tom incidentu, pretpostavlja se da je u pitanju bila osvetnička akcija pristalica AEK-a.

Drugog Grka, navijača Panatinaikosa, policija je uhapsila nakon što se dan kasnije na društvenim mrežama hvalio da je učestvovao u napadu na AEK-ove navijače.

Foto: EPA/EFE/GEORGE VITSARAS

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare