22. Maja 2023.

Za pojedine Windows 11 probleme, Microsoft jednostavno nema rješenje

Kako izveštava Neowin, pojedini korisnici Windows 11 i Windows 10 operativnih sistema su naišli na grešku koja sprečava pokretanje ili pravilno funkcionisanje Start menija, trake za pretragu i nekih Universal Windows Platform (UWP) aplikacija.

Izgleda da se ove greške podudaraju sa oštećenim ključevima registra i podacima koji su povezani sa Microsoft Office aplikacijama, i aplikacijama koje su integrisane sa Office softverom, piše Tech Radar.

Nemaju svi korisnici ove probleme, ali oni koji imaju su prvi put primetili da nešto nije u redu još u januaru ove godine. Ako ste mislili da je Microsoft u međuvremenu uspeo da nađe rešenje za ove probleme, imamo loše vesti za vas.

Da li Microsoft diže ruke od Windows 11 problema?

Microsoft je svestan problema, jer su na svojoj “Health” internet stranici napisali da “pretraga Windowsa i neke Universal Windows Platform (UWP) aplikacije ne funkcionišu kako treba i da mogu imati probleme pri otvaranju”. Ipak, u nedavnom ažuriranju nisu rešili problem, nego su korisnicima ponudili neke zaobilaznice.

Windows-11-Microsoft

Ne samo da je nedostatak definitivnog rešenja razočaravajući, već ni zaobilaznica nije idealna, jer Microsoft kaže da je rešenje da jednostavno obrišete aplikacije koje imaju problem.

Suštinski, Microsoft priznaje da je podjednako zbunjen kao i mi ovim problemom, Jedini način da se izbegne je zapravo brisanje aplikacija. Ovo je prilično loše, posebno jer softverski gigant nije naveo koje su to tačno aplikacije koje uzrokuju probleme, samo su rekli da se integrišu sa servisima kao što su “Windows, Microsoft Office, Outlook, ili Outlook kalendar”, što ne pruža nikakve konkretne informacije.

Ovo takođe nije dobro rešenje za ljude kojima su te aplikacije neophodne, pa njihovo brisanje nije opcija. Microsoft kaže da radi na rešavanju ovog misterioznog problema i nadamo se da će ga rešiti, jer zbog ove situacije sve više korisnika gubi poverenje u predstojeći Windows 12.

Benchmark.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare