4. Jula 2023.

Za domaću mocarelu potrebna su vam samo dva sastojka

Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i imaće prepoznatljiv ukus, baš isto kao i kupovna

Čuveni italijanski mocarela sir od sada možete napraviti i u svom domu, a potrebna su vam samo dva sastojka.

Samo je bitno da nabavite punomasno mleko da bi imala potrebnu masnoću. Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i imaće prepoznatljiv ukus.

Sastojci:

2 litre nepasterizovanog mleka
sirće

Priprema:

Mleko zagrejte, ali ne treba da bude previše vrelo. Idealna temperatura je ona u kojoj prst možete da držite u mleku, a da vas ne opeče. Dodajte u 4 kašičice sirćeta, lagano mešajući bez prekidanja. Ovaj proces se odvija polako pa budite strpljivi i mešajte dok mleko ne počne da se odvaja i stvara sve veće grudvice. Pokupite sir rukama, ocedite ga i napravite kuglu, pa ga stavite i zagrejanu vodu. Za to možete koristiti i tečnost ostalu nakon pravljenja sira, malo je zagrejte da bude vruća toliko. U vrućoj vodi ga držite oko pet minuta pa iscedite rukama. Potom ga vratite, malo mešajte, iscedite i ponovite taj postupak dva do tri puta. Nakon toga kuglicu sira stavite u ledenu vodu na minutu, dva. Savet je da u vodu stavite kockice leda da bude što hladnija. Izvadite, ocedite pa ponovite i ovaj postupak dva do tri puta. Nakon ovoga sir se spreman za jelo, piše Stvar ukusa.

Objektiv.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare