6. Februara 2023.

Za četiri dana uz pomoć “palenta dijete” skinite višak kilograma

U moru različitih dijeta, postoji i jedna koja će vas oduševiti, a možda ćete požaliti što je kratkog roka. Reč je o dijeti sa palentom koja je popularna jer je jednostavna i jeftina. Traje samo četiri dana.

Palenta sadrži veoma malo kalorija (100 grama kuvanog kukuruznog brašna ima samo 70 kalorija), a tajna ove dijete je u tome što je palenta veoma bogata vlaknima, koja upijaju vodu, nabubre i stvaraju dugotrajan osećaj sitosti i sprečavaju prejedanje.

Jedna šolja žutog kukuruznog brašna sadrži oko 8,5 g vlakana, što je čak 34 odstu od preporučenog dnevnog unosa za žene i 22 odsto za muškarce.

Kako biste izgubili suvišne kilograme optimalno je da dnevno unosite 1.500 kalorija, te sa palenta dijetom nećete prekoračiti ovaj dozvoljeni unos.

Palenta dijeta traje četiri dana, a možete je ponavljati svake nedelje tako što ćete četiri dana primenjivati ovaj režim ishrane, a ostala tri dana se hraniti uobičajeno.

PonedeljakDoručak: 100 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavacRučak: 100 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajzVečera: 100 g palente, šolja kefira

Utorak

Doručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavacRučak: 200 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajzVečera: 100 g palente, šolja kefira

SredaDoručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavacRučak: 200 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajzVečera: 200 g palente, šolja kefira

ČetvrtakDoručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavacRučak: 300 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajzVečera: 200 g palente, šolja kefir.

Recept za palentu

Sastojci: za 100 g palente potrebne su dve šoljice vode, so, dva jajeta i dve kašike susama

Priprema:  U posoljenu vodu koja je prokuvala, dodajte palentu, brzo mešajte da se ne zgrudva i umešajte sveže razbijena jaja.
Kada je palenta gotova, dodajte dve kašike susama.

Alo.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare