30. Juna 2023.

Za brutalno ubistvo djevojke u Prijedoru 27 godina robije

Žarko Zorić (39) osuđen je u prijedorskom Okružnom sudu na 27 godina zatvora zbog ubistva svoje djevojke Nede Milojević (44) koju je izbo nožem i ugušio truleks krpom, nakon čega je zapalio stan te otišao u kafić da pije i igra igre na sreću, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Presuda je izrečena nakon što je optuženi priznao krivicu pred vijećem i odrekao se prava na suđenje.

Zorić je Milojevićevu usmrtio 20. januara u njenom stanu u u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru.

Prema optužnici, on je nakon krađe svađe sa Milojevićevom, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predjelu glave, vrata i ruku. Žrtva se pokušala zaštititi rukama i zadobila je više ubodnih i reznih rana od kojih je pala na ležaj.

“Dok je  ležala, dajući znake života i trpeći intenzivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u svojoj namjeri da je liši života i spriječi da eventualno pozove pomoć, optuženi je uzeo truleks krpu i ugurao oštećenoj u grlo. Bio je svjestan činjenice da će oštećena trpjeti bolove i patnje, uslijed čega je došlo do nasilnog  ugušenja  oštećene Nede Milojević i smrtnog ishoda, nastalog kao posljedica začepljenja grkljana i ždrijela masivnim stranim tijelom -truleks krpom, potpomognut oštećenjem vratnog dijela kičmene moždine”, stoji u optužnici.

Dodaje se da je  optuženi Zorić prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela.

Navodi se da je Zorić nakon toga izašao iz stana te otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u ugostiteljski  „Bolero“ gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

Kako stoji u optužnici požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju.

“Uslijed sagorjevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije u stanu od Z.G. u prizemlju zgrade i iz kojeg je neposredno prije toga G.Z. izašla. Širenje požara na ostatak stambene zgrade, gdje se u stanovima u tom trenutku nalazio jedan broj stanara, naknadno je spriječeno blagovremenim reagovanjem pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora”, stoji u optužnici.

Ističe se da je optuženi Zorić bio dok je podmetao požar svjestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao. Pretpostavlja se da je motiv zločina ljubomora.

(Glas Srpske)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare