28. Juna 2023.

Yamaha E01 skuter od naredne godine u Evropi

Yamaha bi sledeće godine mogla preduzeti dalje korake u svetu električnih motocikala, pošto je u planu lansiranje novog E01 skutera.

Model bi postao Iamaha druga, javno dostupna električna mašina, pridruživši se potpuno električnom skuteru NEO’S.

Za E01 znamo od 2019. godine kada je motocikl prvi put zvanično predstavljen kao koncept, a od tada, tek je 2022. godine otkriveno da Yamaha planira njegovu serijsku proizvodnju.

E01 je ekvivalentan skuteru od 125 kubika, a ima motor od 8 kW (11 KS) i 30 Nm obrtnog momenta. Napaja ga litijum-jonska baterija od 87,6 V i 56,3 Ah. Navodi se da mu je autonomija oko 96 km pri konstantnoj brzini od 60 km/h, što ga čini idealnim laganim putnikom u gradskim sredinama – ali ne više. od toga.Za punjenje pomoću sistema za brzo punjenje traje oko sat vremena, odnosno oko pet sati na običnoj kućnoj utičnici, ili 14 sati putem prenosivog punjača koji se može nositi sa s motociklom.

E01 je prilično lagan za električnu mašinu, sa masom praznog vozila od 158 kg. To bi, u kombinaciji sa visinom sedišta od 755 mm, trebalo da bude prilično pristupačna mašina, posebno za one sa malo ili nimalo iskustva kada je vožnja dvotočkaša u pitanju.

Yamaha se udružila sa nekim kompanijama za iznajmljivanje u Aziji, a model je već neko vreme dostupan za iznajmljivanje u Parizu.

Cena E01 još nije poznata.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare