8. Juna 2023.

Xiaomi sprema svoj kompaktni savitljivi telefon

Telefoni sa savitljivim ekranima se dijele u dvije kategorije: kompaktne, kao pomenuta Razr 40 Ultra, koji staju u manji džep i veće, tabletolike poput Fold4, Mate X3, Magic Vs i slični.

I dok ove veće sada ima svaki iole veliki proizvođač, manji, kompaktni modeli nisu toliko popularni.

Xiaomi je odlučio da se pridruži popularnom trendu i predstavi svoj savitljivi telefon, ili bar tako kaže Digital Chat Station na Weibo mreži.

Ukoliko su glasine istine, Xiaomi će, pored Mix Fold serije imati i manji, kompaktni model, kojim će se pridružiti kompanijama kao što su Samsung, Motorola, Vivo, Oppo i Huawei, prenosi Benchmark.

Xiaomi je sa Mix Fold 2 najavio da želi da ide uz korak sa velikim proizvođačima i prati moderne trendove, tako da je logično da će ovaj proizvođač ponuditi telefon na preklop. Prema Digital Chat Station, Xiaomi planira jako tanak i lagan telefon, u skladu sa konceptom Mix Fold 2 modela, koji je jedan od najtanjih uređaja ovog tipa.

Ono što može biti problem sa telefonima ovog tipa je što novi Xiaomi Mix Flip, ili kako bi već mogao da se zove, možda neće izaći van okvira Kine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare