25. Septembra 2023.

X javlja ako neko izbriše vaš post

Ako dodate objavu zajednice u post na X-u (bivši Twitter), X će vam reći da li ga osoba koja je napisala objavu izbriati.

„Saradnici dosledno kažu da im je cilj da drugi budu dobro informisani“, napisao je X na nalogu Community Notes. „Ovo se može dogoditi kada se na objavi pojavi korisna napomena, a takođe i kada se pogrešna objava izbriše. Pisci će biti obavešteni kada objava na kojoj su napisali belešku bude izbrisana.

Čini se da je ideja da se ljudima koji imaju mogućnost dodavanja beleški zajednice daju još jedan alat kako bi drugi korisnici bili odgovorni. S jedne strane, mislim da bi ovo moglo biti zaista korisno; pisanje o izbrisanim objavama je ključni aspekt mog posla. Ali s druge strane, s obzirom na generalno loše vibracije na X-u, brinem se da bi ova alatka mogla biti zloupotrebljena da osramoti ljude koji brišu svoje postove zbog manjih grešaka ili činjeničnih netačnosti.

Ova nova funkcija za beleške zajednice je druga koju je X dodao ove nedelje. X je najavio da će ljudi koji ocenjuju belešku videti više predloga za beleške kako bi mogli da „razmotre druge beleške pre nego što podnesu svoju ocenu“. Vlasnik X-a Elon Musk je veliki zagovornik Community Notes-a, a funkcija je dobila neka značajna ažuriranja, uključujući proširenja slika i video zapisa, otkako je preuzeo kompaniju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare