Word dobija ChatGPT integraciju - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Word dobija ChatGPT integraciju

Dodatak pod nazivom Ghostwriter ChatGPT omogućava korišćenje veštačke inteligencije tokom rada u programu Word.

Alat kompanija Open AI uveliko osvaja planetu generisanjem tekstualnih odgovora na upit korisnika. Tekstualni podaci se mogu implementirati u stotinama aplikacija, a veruje se da će program Ghostwriter ChatGPT olakšati proces pisanja. Dodatak omogućava korišćenje veštačke inteligencije unutar programa Word, tako što korisnik implementira odgovore bota u dokument dok je AI alat aktivan.

Ghostwriter ChatGPT je delo Creative Data Studios. Pored pomenute, uključuje još zgodnih funkcija kao što je opcija za konfiguraciju dužine odgovora koja postoji u Word Pro Edition. Za korišćenje bilo koje verzije neophodan je besplatni ključ Open AI.

Microsoft AI

Izvor: Ascannio / Shutterstock.com

Kako integrisanje veštačke inteligencije može poboljšati Word?

Osnovna verzija ovog programa koristiće se na operativnim sistemima Windows, Mac, ali i preko internet pretraživača. Dostupna je u paketima Office 2019, odnosno 2021, kao i Microsoft 365 (nekadašnji Office 365). Omogućava ispravke grešaka u trajanju do godinu dana sa jednim Open AI ključem za jedinstvenog korisnika.

Kako ChatGPT ima svoju plaćenu verziju, upotreba veštačke inteligencije u komercijalne svrhe imaće posebne pogodnosti. Word Pro Edition donosi sve dostupne osnovne karakteristike i sve usluge koje nudi kompanija Open AI. Dužina odgovora se može podešavati, a besplatne su ispravke i ažuriranja. Podrazumeva se usluga namenjena jednom korisniku, prenosi Windows central.

Za instalaciju Ghostwriter ChatGPT neophodno je pokrenuti Office Add-in prodavnicu. Kreator programa Patrik Hasting napominje da bi dodatak mogao biti uklonjen iz prodavnice kada Microsoft uvede sopstvenu implementaciju ChatGPT u programu Word. S obzirom na veliku investiciju u Open AI nema sumnje da će stručnjaci kompanije Microsoft imati slobodu da to i učine. Nedavno je Microsoft odlučio da integriše ChatGPT u svoj internet pretraživač.

„Možda će Ghostwriter ChatGPT nestati za godinu ili dve, kada postane sastavni deo programa Word. Ja sam potpuno saglasan sa tim. Ono što sam napravio je dostupno svima, pa zašto ga ne biste i vi koristili?“, navodi Hasting.

Pored alata Ghostwriter ChatGPT, iz kompanije Creative Data Studio kažu da će Office Bundle uskoro biti na raspolaganju korisnicima. Reč je o paketu koji uvodi ChatGPT u programima Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook i Word. Svako ko sada kupi Word verziju Ghostwriter ChatGPT-a dobiće popust, kada se pojavi čitav paket.Share

Benchmark.

Danas objavljeno

WhatsApp dobija poboljšanja za grupne razgovore

Zeljka

Google otvorio pristup Bardu, konkurentu ChatGPT-a

Zeljka

Instagram počeo prikazivati oglase u rezultatima pretraživanja

Zeljka

Ostavite komentar