7. Septembra 2023.

Windows ima grešku koja ubrzava računar

U otkriću koje podseća na poznatu staru izreku da nešto nije bag, već funkcija, ono što deluje kao bag otkriveno je u Windows File Exploreru i zapravo poboljšava performanse sistema kada se aktivira.

Windows File Explorer ne nudi najbolje iskustvo. Može biti spor, zaostao i nespretan, a neki ljudi se žale da su problemi još gori u Windows 11 sistemu u poređenju sa Windowsom 10.

Ali korisnik X-a, VivyVCCS otkrio je očiglednu grešku u File Exploreru, koja mu daje brzo povećanje brzine. Sve što je potrebno da uradite jeste da uđete u način rada preko čitavog ekrana pritiskom na F11, zatim da izađete iz tog načina rada ponovnim pritiskom na F11.

Nakon što se aktivira, bag će poboljšati performanse File Explorera. Trebalo bi da primetite da se sadržaj mapa trenutno učitava kada se krećete između njih, kao i pregledi minijatura datoteka. Poboljšanja su prisutna na svim diskovima, bez obzira koliko spori uređaji bili.

Aktivacija baga ima svoju cenu: kvari polje za navigaciju, iako se nedvosmisleno isplati zbog dodatnih performansi koje donosi.

S obzirom na to da je ovo u suštini bag koji kvari polje za navigaciju File Explorera, očekujte da će Microsoft uključiti zakrpu koja ga ispravlja u budućem Windows ažuriranju. Nadajmo se da će ovo takođe poboljšati performanse programa – ali nemojte se ipak previše nadati.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare