12. Aprila 2023.

Windows 11 je sve ono što bi mobilni OS trebao da bude

Uprkos prednostima operativnog sistema za mobilne uređaje sa karakterističnim Windows interfejsom, ipak nije bio u stanju da se takmiči sa trenutno dva vodeća sistema: iOS i Android platformama. Dok je sa druge strane Windows 10 veoma uspešan u oblasti desktop PC računara i laptop uređaja, Microsoft je na kraju, nevoljno morao da napusti svoje ambicije na tržištu mobilnih telefona. Kako Windows 11 postepeno menja Windows 10 na PC platformi, ostaje pitanje da li bi bio bolji od svog prethodnika i na mobilnim telefonima?

Windows 11 je sve ono što nam treba na telefonu. Da li je baš tako?

Poznati kreator koncept sadržaja AR 4789 je dobro iskoristio svoje dizajnerske veštine da bi nam demonstrirao kako bi mobilna verzija Windows 11 OS-a mogla da izgleda u stvarnosti. Rezultat je impresivan, ali da li bi mogao da podstakne korisnike iPhone-a ili Android-a da se prebace na Windows 11, je svakako najvažnije pitanje i velika dilema, prenosi betanews.

Najvažnije stvari u njegovom zamišljenom dizajnu uključuju skoro sve Windows funkcionalnosti koje volima sa desktop PC verzije, poput: Taskbar i Start menia, a koji uzgred veoma dobro funkcioniše. Tu je čak i File Explorer sa “tab-ovima” , funkcije personalizacije, “dark” režim, centar za obaveštenja i kontrole pokreta.

Takođe postoji mogućnost otvaranja i prebacivanja između različitih “desktop” tema.

Zabave radi, ovaj mobilni Windows 11 koncept, da bi bio što verodostojniji, uključuje čak i veoma ubedljiv “BSoD” tzv “plavi ekran smrti”, po kome je Windows OS itekako poznat.   

Da li se i vama sviđa Windows 11 Mobile zamisao ili ste bliži stavu da je bolje neka se drži PC računara?

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare