2. Aprila 2024.

Windows 10 odbija da ode u istoriju

Udio Microsoft Windows 10 operativnog sistema je još veći, dostigavši najveći procenat popularnosti u posljednjih šest mjeseci

Uprkos činjenici da će Microsoft potpuno prestati da pruža podršku i dalje ažuriranje za Windows 10 operativni sistem, počev od oktobra sledeće godine, korisnici očigledno ne dele isto mišljenje i stav da je Windows 10 prevaziđen. Jednostavno ne žele da nadograde operativni sistem na Windows 11 verziju. Najnoviji podaci potvrđuju ovu činjenicu jer je tržišni udeo u martu dostigao  novi maksimum, najveći u poslednjih šest meseci.

Prema podacima istraživačke kuće Statcounter, globalni tržišni udeo Windows 11 sistema je pao za 1,46% i sada iznosi 26,72%. Većina ovih korisnika se vratila na Windows 10. Tržišni udeo starije verzije Microsoft operativnog sistema, koji je praktično pred eliminacijom, porastao je za 1,81% i ponovo prigrabio lavovski deo od 69,07% svetske populacije PC korisnika. To je najveći udeo od oktobra 2023. Što se tiče Windows 7 verzije, trenutno ima samo 3,04% korisnika, a sve ostale verzije Windows OS-a zajedno, učestvuju sa manje od 1%.

Windows-10-Windows-11

Od momenta kada je  Windows 11 dostigao 26,17% populacije korisnika u oktobru 2023. godine, njegov rast je počeo da usporava i sada se čak suočava sa padom popularnosti.

Iako je Microsoft promovisao svoj AI PC brend i dodao brojne AI funkcije u Windows 11, mnogi korisnici i dalje odbijaju da pređu na noviju verziju Windows OS-a, dajući prednost starom, dobrom okruženju  Windows 10 verzije. Mnogi od njih smatraju da Windows 11 ekosistem i servisi još uvek nisu dovoljno zreli i stabilni da bi zaslužili njihovo poverenje.

Kakva je situacija sa vašim operativnim sistemom? Da li ste prešli na Windows 11 i jeste li zadovoljni ili ste pak još uvek na Windows 10 verziji ili nekoj još starijoj, poput Windows 7?

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare