6. Septembra 2023.

WhatsApp uskoro dobija neočekivani redizajn

Poznata aplikacija za dopisivanje dobiće nekoliko odvažnih promena u korisničkom interfejsu.

WhatsApp neprestano menja i dodaje funkcije, ali dizajn mu je ovih poslednjih nekoliko godina bio više-manje isti. Korisnički interfejs je jedna od WhatsAppovih konstanti koja će se, na iznenađenje mnogih, uskoro promeniti. Ako je suditi po najnovijoj beti 2.23.18.18, puštenoj u opticaj na Google Beta Programu, dobićemo nekoliko novih stvari.

Prva stvar je gornji meni, koji će ukloniti zelenu nijansu i zameniti je za belu. Druga promena na toj traci uvodi novi font koji će, piše WaBetaInfo, postati zelen.

Druga stvar koja će se menjati je donja traka, gde ćemo i dalje imati razgovore, status, zajednice i pozive. Izmena dizajna donje trake nešto je što su testeri primetili još u beti 2.23.13.16.

Još jedna bitna stvar koja će doći su filteri u listi razgovora. Izgleda da će korisnici dobiti opciju da filtriraju razgovore u ‘sve, nepročitane, lične i poslovne’. Kao što je bio slučaj s donjom trakom, ova mogućnost je otkrivena u ranijim verzijama bete, tačnije u verziji 2.23.14.17.

Pored ovoga, WhatsApp će slične promene uvesti i u iOS verziju aplikacije, objedinivši korisnički interfejs na Google i Apple platformama.

U ovom trenutku je nepoznato da li će do WhatsAppovog redizajna uopšte doći. Vesti su stigle dve nedelje nakon što je WhatsApp predstavio najnoviji funkciju, podršku za HD fotografije koja je, podsećamo, dostupna na Androidu i iOS-u.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare