19. Juna 2023.

WhatsApp testira novi način slanja poruka

Radi se o opciji slanja video poruka kakva već postoji na nekim konkurentskim društvenim mrežama i platformama za komuniciranje, poput Snapchata i Telegrama.

Korisnici WhatsAppa već sada mogu da šalju video snimke, ali snimanje i slanje videa će se dodatno pojednostaviti uz pomoć nove funkcije i to putem opcije mikrofona koja se nalazi pored kućice za upisivanje teksta.

Trenutno se taj taster koristi za slanje glasovnih poruka i potrebno ga je pritisnuti i držati za snimanje glasovne poruke, a poruka se šalje kada se prst podigne s ekrana. U budućnosti dodirom na ikonu mikrofona pojaviće se i nova ikona video kamere. Kada se ona dodirne i drži kamera će početi sa snimanjem, a kada se otpusti video će biti poslat primaocu, odnosno primaocima.

Maksimalna dužina poruke iznosi 60 sekundi. Za slanje glasovnih poruka, dovoljno je ponovno jednom dodirnuti ikonu video kamere i ponovno će se pojaviti mikrofon.

Kao i ostale poruke koje se šalju putem WhatsAppa, i nova opcija slanja video poruka takođe podržava end-to-end enkripciju, tako da će sadržaj snimljenih videa moći da vide samo pošiljaoci i primaoci poruke. Takođe, ove video snimke primaoci neće moći da prosleđuju drugim korisnicima platforme.

Kako ističu na stranici WABetaInfo, Meta trenutno razvija i testira ovu opciju na test verzijama aplikacija za Androide i iPhone, pa bi ona u nekom periodu trebalo da postane dostupna svim korisnicima ove platforme za komuniciranje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare