26. Aprila 2023.

WhatsApp omogućio korištenje istog profila na više mobitela

Riječ je o ekspanziji multi-device funkcionalnosti koju je kompanija počela testirati 2021. godine, a koja omogućava sinhronizaciju jednog profila/naloga/računa na dodatna četiri mobitela. Kada korisnik dobije pristup funkciji, uočit će novu opciju pod nazivom “tink to existing account” prilikom instaliranja aplikacije na smartphone. Nakon odabira te opcije, WhatsApp će zatražiti skeniranje QR koda na primarnom mobitelu, a taj korak podrazumijeva navigaciju do sekcije “Linked Devices” u meniju Settings na “glavnom” mobitelu i odabir opcije “Link a Device”.

To možda zvuči komplikovano, no WhatsApp planira ponuditi i “pristupačniju” metodu za povezivanje dodatnih uređaja koja će omogućiti korištenje web klijent platformi za slanje jednokratnog koda na telefon koji korisnik želi dodati na svoj račun. Iz WhatsAppa kažu da će se ova nova i lakša metoda povezivanja s drugim uređajima pojaviti u budućnosti.

Treba reći da uz novi sistem sinhronizacije “primarni” uređaj ne mora biti u blizini ili uključen da bi korisnik primao poruke i pozive na “sekundarni”, međutim, WhatsApp će korisnika automatski odjaviti s drugih uređaja ako primarni nije aktivan duže od 14 dana. Također, moguće se ručno odjaviti sa svih pratećih uređaja sa svog primarnog mobitela.

“Svaki povezani mobitel se nezavisno povezuje na WhatsApp neovisno tako da vaše lične poruke, medijski sadržaj i pozivi imaju end-to-end enkripciju”, saopćeno je iz WhatsAppa.

Nova funkcija za povezivanje više uređaja stizat će do korisnika širom svijeta tokom narednih sedmica.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare