17. Augusta 2023.

WhatsApp noviteti: Vještačka inteligencija, poboljšana privatnost

Platforma za razmenu poruka WhatsApp trenutno testira funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji, dok WhatsApp za veb dobija karakteristiku koja poboljšava privatnost korisnika.

Kako bi se poboljšalo iskustvo slanja poruka na WhatsAppu, platforma preko beta verzije testira kreiranje i deljenje stikera koji su izrađeni od strane veštačke inteligencije.

Stikeri se generišu pomoću bezbedne tehnologije koju nudi Meta, a nalepnice koje se kreiraju na ovaj način su lako prepoznatljive. Primaocu ovakvog stikera biće jasno označeno da ga je generisala tehnologija veštačke inteligencije.

Pomenuta funkcija je trenutno dostupna malom broju beta testera, a očekuje se da će u predstojećem periodu biti omogućena većem broju korisnika.

Kada je u pitanju WhatsApp za veb, ova verzija aplikacije svojim korisnicima sada nudi više privatnosti. To je omogućeno zahvaljujući novoj funkciji zaključavanja ekrana.

WhatsApp Web korisnicima je u okviru beta programa dostupna funkcija zaključavanja ekrana, koja blokira neovlašćen pristupa aplikaciji bez unošenja šifre naloga.

Kada postane dostupna svima, funkcija će moći da se aktivira izborom opcije “WhatsApp Settings” i taba “Privacy”. Pored unapređenja privatnosti i bezbednosti, nova funkcija blokira push notifikacije kada je aplikacija zaključana.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare