14. Aprila 2023.

WhatsApp dodatno zaštitio profile korisnika od krađe

Sljedeći put kad korisnik preuzme aplikaciju WhatsApp na novi uređaj, od njih će se možda tražiti da pomoću starog potvrdi da želi “premjestiti” svoj nalog na novi telefon.

Glasnogovornik WhatsAppa je kazao da će se funkcija Accoun Protect aktivirati samo ukoliko kompanija otkrije sumnjiv pokušaj registracije. Također, ukoliko korisnik nema pristup starom uređaju, moći će zatražiti slanje druge jednokratne šifre.

Bez obzira da li korisnik želi promijeniti uređaj uskoro ili ne, njegov profil će biti siguran zahvaljujući novim pozadinskim provjerama. Direktna interakcija s verifikacijskim funkcijama koje WhatsApp uvodi neće biti potrebna.

Pored toga, WhatsApp olakšava korisnicima da potvrde da je povezanost s nekim drugim šifrirana. Trenutno provjera veze s drugim korisnikom uključuje skeniranje QR koda ili upoređivanje broja od 60 cifara, a moguće ih je pronaći dodirom na karticu Encryption u sekciji kontakta “info”. Dodirom na karticu će se automatski provjeriti da li je konekcija sigurna.

Sigurnosne funkcije će stizati do svih korisnika WhatsAppa u narednim mjesecima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare