20. Novembra 2023.

VW povlači desetine hiljada vozila – zaštita od Sunca im previše zapaljiva

Problemi sa zapalijvošću nisu tako retki u svijetu automobila, pa tu i tamo možemo čuti vijest da je neki brend povukao vozila sa tržišta iz ovog razloga. Međutim, ovo što se desilo VW-u ne viđa se svaki dan.

Nemačka marka rekla je da su morali sa tržišta da povuku 23.883 VW ID.4 električnih krosovera za 2023-2024. godinu, a kao razlog su naveli to što je zaštita od Sunca – previše zapaljiva.

Nije baš kao da će se odmah zapaliti ako dugo stoji na Suncu, ali ako slučajno izbije požar, što se dešava, u tom slučaju “prag zapaljivosti materijala ponekad može biti veći od dozvoljenog”, kako su formulisali u VW.

Ovo je, mora se priznati, jedinstven razlog za povlačenje desetina hiljada vozila sa tržišta, a u VW insistiraju na tome da materijal nije “uvek ispod standarda”, ali i to “ponekad” je dovoljno da nemaju dozvolu da ga prodaju.

Ovaj problem je prvi put primećen u maju, a VW će se kupcima obratiti od 5. januara pa nadalje, i zatražiće da se automobili koji imaju grešku odvezu do najbližeg ovlašćenog prodavca kako bi se napravila zamena spornog dela.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare