30. Augusta 2023.

VW objavio datum premijere novog Passata

Kao što je već poznato, novi Passat biće dostupan samo u karavan varijanti.

Verovali ili ne, svetska premijera je zakazana za sam kraj avgusta. Tačnije, desiće se to već u četvrtak, 31-og kada ćemo konačno moći da vidimo kako je Volkswagen zamislio poslednju generaciju nekada kultnog modela.

Bez sumnje, nova generacija više nije u fokusu kompanije, a ovo je verovatno poslednje što ćemo videti od Passata na koji smo navikli. Dovoljno je reći da više nema limuzine i da je zadržan samo karavan.

Takođe, Passat i Škoda Superb su sada u potpunosti tehnološki blizanci, a proizvodiće se u istim pogonima, i to van Nemačke. Naime, ovaj Passat će se praviti u Bratislavi.

Reč je o modelu koji će, po svemu sudeći, estetski ličiti na VW automobile ID serije, a u istom pravcu će ići i uređenje enterijera. Očekujte digitalni kokpit i centralni info ekran sa dijagonalom do 15 inča na skupljim modelima.

Što se tiče pogona, pored benzinskih i dizel motora, u vidu “lakih” hibrida, postojaće i plug-in hibrid sa povećanim dometom na struju, od oko 100 km. Prodaja novog Passata startuje početkom sledeće godine.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare