23. Januara 2023.

Vudbridž: Novak nema mnogo slabosti, ali Aleks nije bez šansi

Činjenica je da nijedan Australijanac nije uspeo da pobedi nekoga od članova Top 3 u Melburnu još od 2005. kada je to uradio sadašnji selektor Dejvis kup tima Australije, Lejton Hjuit.

On je tada pobedio Rafu Nadala, ali Vudbridž smatra da De Minor ima dobre šanse.

Ovo je velika prilika sa Aleksa da izađe i pobedi veliko ime pred svojim navijačima. To će, istina, biti jako teško. Mnogo se priča o Novakovoj zadnjoj loži, o tome koliko će uspeti da se drži. Da vam kažem, on deluje malo nespretno između poena, ali kad počne poen, trči sjajno i deluje da nema nikakvih problema. Ne igra najbolje kako smo ga ovde viđali, ranije, ali i dalje igra dobro“, kaže Vudbridž.

On smatra da Australijanac nema šta da izgubi u ovom susretu.

Aleks mora da rizikuje, da stavi sve na kocku, nema šta da izgubi. Novak povremeno deluje kao da će da se sruši, ali igra povremeno i lepo. To je Novak, on koristi taj tip energije sa tribina da se fokusira. Videli smo ga kako koristi publiku. Dugo ga već gledamo ovde“.

Nisu se do sada sastajali, tako da postoji određeni tip nepoznanice o igri protivnika.

Prednost je za Aleksa što ga možda ne zna tako dobro. Ono što znam je da će pokušati da osete kako onaj drugi igra u toj ranoj fazi meča. To može malo da pomogne Aleksu“, dodao je Vudbridž.

Jasno je da bivši broj jedan nema mnogo slabosti u igri, ali Tod ipak unazuje na to šta bi De Minor trebalo da forsira.

Nema ih mnogo. Najviše će biti problematična za Novaka ta zadnja loža i koncentracija, koja nije bila savršena. Izgubio je set, delovao je malo nervozno. Kako će ga Aleks izbaciti iz koloseka, to je na njemu“, zaključio je Vudbridž.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare